Landwinkel

Nu we aangesloten zijn bij de Landwinkel coöperatie is het assortiment behoorlijk toegenomen. U kan dan denken aan vlees, zuivel, diverse soorten noten, sappen, wijnen en div. producten, ook leuk om iemand cadeau te geven. De hoofdzaak is echter nog altijd aardappelen, groenten en fruit. Aardappels telen we zelf, ze worden geteeld op kleigrond, waardoor ze een goede kwaliteit hebben en een zeer goede smaak. Ook het merendeel van de groenten telen we op de eigen akker, te denken valt aan spinazie, sla, andijvie en koolgewassen. 's Winters hebben we boerenkool en savooie (groene) kool. Om het oogstseizoen te vervroegen hebben we tunnelkassen, hieruit kunnen we u al vanaf begin mei voorzien van verse groenten en vroege aardappelen. Later in het jaar, zaaien we hier snijbonen en postelein in.

De kwaliteit van de Landwinkel-producten is zeer goed. U kan bijvoorbeeld denken aan de div. soorten sappen waar geen E-nummers in zitten. Dus puur natuur. Veel beter voor uw gezondheid! Maar ook vlees afkomstig van vleesboerderij Boot uit Kerkwerve. Zij fokken zelf hun koeien, die geen antibiotica of groeiversnellers krijgen. Het resultaat is vlees wat niet waterig is, maar heerlijke smaakt! Ook hebben we pasta’s in het assortiment, zonder E-nummers en dat proef je. Kortom, het is allemaal bijna niet op te noemen. Kom eens een keer een kijkje nemen!

Alom op Flakkee bekend zijn ook onze aardbeien. In het zomerseizoen zijn de zomerkoninkjes volop te koop. Al vanaf eind april worden de eerste vruchten geplukt uit de kas en dat loopt door tot september. Een unicum is dat de aardbeibloesems bestoven worden door de eigen bijen. Dat levert ook nog eens lekkere fruithoning op!